Dovolená all inclusive ... levnější než výlety na vlastní pěst? Na těchto pár místech je to dokonale vidět   https://www.fly4free.pl/all-incl...ny-wyjazd/  .

Nový trend v cestování, CK levněji než samostatné cestování.

Založil ve fóru Hledám letenku

Fronta na gatu před začátkem boardingu? Ta se podle mých zkušeností tvoří naprosto, ale naprosto všude.

Nejradši mám systém LIFO u výstupu autobusy. Obvykle jako poslední vystoupím z letadla, v busu jsem u dveří a pak vystoupím mezi prvními.

Boarding skupiny dost často ignorují i agenti na branách. K tomu přitom davu kolem dost často nejsou vidět informační cedule. A např. u Lufthansy se zdá, že boarding groupy jsou spíš podle toho, kdo kolik zaplatil (booking class), než tak aby usnadňovaly nástup.

1 Citovat

Fronty na gatu jsou všude... ale to, na co narážím je, že někde jsou menší, a někde jsou větší. a na letu "do Prahy" je zaručeně největší .)

 

ad Lufthansa a boarding groupy - realit aje mnohem prozaičtější. někdo v Lufthanse si před pár roky nejspíš šlehnul a vyšlo mu, že časově nejhospodárnější je následující pořadí:

GROUP 3 - ti u okýnka
GROUP 4 - ti na mid-sedačkách
GROUP 5 - ti do uličky

Ne, nefunguje to :-D konzervativně jsem přesvědčen, že nejrychlejší nástup je ten, kdy se (pokud se nastupuje jen předními dveřmi) letadlo plní odzadu :)

5 Citovat

Lorde, možná je to tím, že už i my co se ne úplně domluvíme světovými jazyky chceme cestovat bez cestovky a zařadit se mezi best off travelery 🤔

Ja dokonce nerozumim ani tomu co píšeš česky a musím si to přečíst ještě několikrát.

Takže tak to s nama je.

 

0 Citovat

@Lord Pitzbudka: Díky za vysvětlení boarding group od LH.

Mám to chápat tak, že lidi ze stejné rezervace, co sedí vedle sebe mají jinou groupu?

0 Citovat

Naštěstí zas tak moc si nešlehli - a pokud je víc lidí na stejný rezervaci, tak maj skupinu toho "nejvyššího" .)

1 Citovat

[citace="Deny "]

Asi se budu dál držet linkových letů, kde se netleská.

Nevím, co to mělo být, ale minulý týden se v letadle wizzu tleskalo :D :D jsem se koukala, jestli jsem nenaskočila do jiného spoje :D 

0 Citovat

Snažím se být tolerantní. K lidem s ponožkami v sandálech nebo s legračním tetováním. K ženám s přifouklými rty, tlouštíkům v tílku, k lidem co nosí dobrovolně tu nejhorší módu z 80.let. 

Tleskání jsem zažil naposledy před třemi týdny, cítil jsem od těch Němců spíš poťouchlost a ironii  (let Antalya-Drážďany změněn na ANT-Leipzig-DRE ale tleskalo se až v Drážďanech, z těch skoro dvouhodin navíc ten samotný přískok trval 24 min)

0 Citovat

To jako když se ozve "Háje, konečná stanice, prosíme, vystupte", tak netleskáte? 🤔

2 Citovat

Mıchal napsal(a):

Boarding skupiny dost často ignorují i agenti na branách....

Zapoměl bych - s timhle se naštěstí setkávám minimálně .. Většina normálních aerolinek alespon na "prio" skupiny celkem dbá :-D

0 Citovat

tmx napsal(a):

To jako když se ozve "Háje, konečná stanice, prosíme, vystupte", tak netleskáte? 🤔

Přesně to si taky říkám. Jestli lidi tleskaj na konečný metra, vlaku, autobusu...nechci nijak podceňovat nebo zlehčovat práci pilotů, ale letadlo je dopravní prostředek jako každej jinej. 

Naštěstí jsem tleskání zažil jen ještě jako dítě u charteru, od tý doby co jsem sám začal lítat linkama, tak v podstatě vůbec. 

2 Citovat

Hlásím se jako člen týmu kterému tleskání vůbec nevadí. 🙋

Poděkování za to, že mě pilot odvezl do destinace je přece pěkné, obzvlášť bojím-li se letat. Sám jsem v Turecku jednou tleskal, byli obří turbulence a zkoušeli jsme to třikrát než se podařilo. 

3 Citovat

Možná, ze když nékteří z téch antitleskačů někdy zažijí opravdové problémy ve vzduchu (a to nemusí skončit zrovna ve stromě), budou radi, ze je někdo nakonec bezpečně posadi na zem a pak budou tleskat i “půlkama”, hlavně jak to dobře dopadlo :-) 

3 Citovat

Co tě vede k názoru, že jsme ještě žádné problémy ve vzduchu nezažili?

5 Citovat

Je to marný, je to marný.

3 Citovat

Někdy se vyplatí kombinace vlastního zájezdu s hotelem od CK, zvláště pokud chcete koupací destinaci s all inclusive. My chytli levné letenky na Srí Lanku a hotel nejlíp vyšel před Invia. Booking a spol byl výrazně dražší a s menším jídlem.

4 Citovat

Podobně jsme měli rozdíl v ubytování přes Booking  all byl cca 55 000,-Kč.

Přes cestovku all za 21 000,- Kč.

2 Citovat

@Audit Tak to je hodně pěkný cenový rozdíl.

0 Citovat

jo, u těch plážových all inclusive hotelů jsem to zaznamenala taky

0 Citovat

Jaká cestovka či vyhledavač je nejlepší na Egypt (Sharm) pokud se něco takového dá říct? Co jsem pochopil, tak německé jsou lepší. Chtěl bych něco lepšího 5*, ale zase ne za 3,5 tis euro za týden :-). Samozřejmě je vedle kvality rozhodující cena. Jsem v tom úplný začátečník, ale ten Egypt (ubytování) klidně vezmu s all přes cestovku, když bude cena výrazně lepší. Nejvýhodnější budou předpokládám až  last minuty nabídky? Jedu v druhé polovině února, takže plno tam asi nebude :-).

Třeba je tu někdo, kdo létá přes cestovku do Egypta pravidelně a má přehled. Díky

0 Citovat

Nebudou v druhé polovině února už jarní prázdniny? Pokud ano, tak určitě nespoléhat na LM. Letos bylo vše v době jarních prázdnin vyprodané nebo předražené. Hned po jarňácích šlo brutálně dolů.

Co mám vypozorováno, nejlevnější bývají na LM Egypt květen, pak se objeví určitý úsek v září, potom první polovina prosince.

Jinak jen nahodile (ale opakujícně se každý rok) některé týdny v lednu, pak docela pravidelně po těch jarňácích, vyjímečně se pak objeví určité termíny prázdnin (ale max 1x), odlety +- 30.8., občas přelom říjen/listopad.

 

 

0 Citovat

Tak jarní  prazdniny to jsou, ale sledoval sem to tenho rok  na bookingu a cena za hotel byla v březnu, kdy jsou  jarnil prázdniny taky, týden před o třetinu levnější, než tři týdny před odletem. Ale nechám se poučit, jak to chodí u cestovek. Já letím právě proto, že jsou prázdniny.

0 Citovat

Na jarnaky s cestovkama je to hodne vybrane, opravdu hodne lidi bere jarnaky jako druhou dovolenou oproti letnim prazdninam. 

0 Citovat

Jj, hotel na bookingu určitě - popsána je "praxe" u CK. Problém jsou v tomto období letenky ;) ne hotely.

0 Citovat

Já letenky mám. Ptal jsem se na ubytování. No vypadá to tak, že zůstanu u toho bookingu :-)

0 Citovat

Inspirace z ltur.de - cena za 14 dní all. Nejsem toho vyznavačem, ale myslím, že ukázka, že to teď fakt jde za dobrý peníze to je ;) 

 

 


snimek-obrazovky-2023-05-23-094645.jpg

0